Toont alle 5 resultaten

Natuurtouw kopen?

Ben jij op zoek naar natuurtouw? Wij leveren diverse soorten touw van natuurlijk materiaal. Dit touw ziet er heel mooi en natuurlijk uit en is daarnaast ook minder belastend voor het milieu. Natuurtouw werd in het verleden veel gebruikt in de scheepvaart. Nu kom je het nog tegen bij traditionele schepen. Op dit moment wordt natuurtouw veel gebruikt voor decoratieve en functionele doeleinden, zoals in musea, bioscopen, horeca en bij projectinrichting. Ook bij dieren is het een gewilde touwsoort. Sisal bijvoorbeeld, wordt als bekleding voor krabpalen gebruikt.

Manilla

Minalla wordt gewonnen uit de bananenplant. Het is bruin van kleur en daarnaast is het vrij ruw. Manilla is sterker dan katoen, even sterk als hennep, maar minder kwetsbaar. Het is wel een wat zware lijn.

Sisal

Sisal wordt gewonnen uit bladeren van de Agave. Het is wit of ecru van kleur en voelt ruw aan. Sisaltouw is goed bestand tegen vocht.

Hennep

Hennep wordt gewonnen uit de stengel van de cannabis-plant. Het is lichtbruin van kleur en voelt redelijk zacht aan. Henneptouw is het sterkste natuurlijke touw. Het is wel rotgevoelig. Hierdoor is het dus minder geschikt voor gebruik buitenshuis.

Katoen

Katoen wordt gewonnen uit de katoenplant. Het is ecru van kleur en voelt zacht aan. Katoentouw is rekgevoelig.

0.60

Natuurtouw

Touw Sisal 10 MM

1.35

Natuurtouw

Touw Sisal 12 MM

1.85

Natuurtouw

Touw Sisal 8 MM

1.00